Sunday, March 30, 2014

ALLAH YUFTAH 'ALAIKUM !

tiba masa untuk jemari runcing menari di atas pentas keyboard . bagi laluan ! bagi laluan ! 
it is not interesting story maybe , it's about the schedule of examination ! Allah tiba-tiba dup dap dup dap pulak jantung ni . calm down , heart , calm down :)


two papers for this sem atau lebih terperinci for the last semester . Alhamdulillah mampu tarik nafas lega sedikit untuk dua paper yang tak berapa killer ni (ye ye je kan , heart? hehe !)


kat sini , sebagai peringatan dan jugak sebagai moment for the last semester (lepas ni dah takda update pasal jadual exam :( ) . sebenarnya dah lama check jadual ni tapi takda pulak kesempatan nak update . masalah line , masalah masa dan jugak masalah kritikal , TAKDAK MOOD !


JADUAL PEPERIKSAAN PELAJAR POLITEKNIK MALAYSIA SESI DEC 2013


haa ni link untuk page jadual exam .
sekali lagi , sebagai PERINGATAN wahai cik Anna ! 


NO. PENDAFTARAN:18DPM11F1008
POLITEKNIK:PTSS
BIL.KOD KURSUSTARIKH PEPERIKSAANMASA PEPERIKSAAN
1. PB604 - BUSINESS FINANCE Tuesday, 22-04-201411.15 AM - 1.15 PM


haa ni paper kedua . paper pertama takdak dalam jadual . pelik betui . mula-mula tu excited jugak sebab ingatkan paper OM memang takdak . hmm masalah teknikal . kami tanya lecturer kesayangan kami , Cik Ros Aini . dan Cik cakap :


PB602 - OPERATION MANAGEMENT
TARIKH PEPERIKSAAN - WEDNESDAY , 09/04/2014
MASA PEPERIKSAAN - 8.15- 10.15


okay la even jarak jauh antara dua paper  ni , ada jugak masa nak study lebih . so , no excuses tak dapat 4 flat untuk BF . In Shaa Allah :)


Allah yuftah 'alaikum , good luck for myself .

untuk kawan-kawan , all the best !

moga dipermudahkan segalanya untuk , En.Ameer . chaiyokk ! 

Thursday, March 20, 2014

Alhamdulillah

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk menghirup oksigen , melihat dunia . lama tak story morry kat sini, rindu nak menaip panjang-panjang ! 
terlalu banyak yang berlaku sepanjang perjalanan hidup hingga hari ini . terlalu banyak kenangan , terlalu banyak peristiwa , terlalu banyak ! but life must go on , am I right ? 

"Ketika kita nampak kebahagiaan orang lain, sebenarnya kebahagiaan itu juga ada pada kita"
"when someone asks me whats wrong, my instant reaction is to lie and say everything is fine, despite how crap i really feel."
Alhamdulillah dah tak lama dah , In Shaa Allah ana bakal menamatkan pengajian di tempat ana belajar sekarang pada akhir bulan empat nanti . seronok memang seronok tapi bila fikirkan apa yang ana ada kat sini , terasa sedih pulak terutamanya teman-teman yang ana kasihi dan sayangi. Mimie , Lynn dan Ain. they are the best ever friends that I've meet . 

semakin dekat dengan hujung sem ni , bermakna semakin dekat jugak laa dengan final exam . hopefully , dapat capai target 3.5 above for this examination. teringin jugak nak naik pentas hari pertama untuk hari Konvokesyen nanti . In Shaa Allah , Aamiin :)

untuk last semester ni , boleh dikatakan pening lalat dengan final project , Business Research . minggu ni minggu akhir untuk siapkan semuanya then next week everyhing kena submit . Ya Allah , Kau permudahkan lah urusan hamba-hambaMu ini, Aamiin ......

"wamakaru wamakaraAllah wallahu kharilmakirin" - kita merancang, Allah merancang. sesungguhnya perancangan Allah yang paling baik
"Whatever you're going through , no matter how hard it is , in the end it's going to make you stronger"

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...