Friday, December 6, 2013

BANJIR DI KEMAMAN DAN KUANTAN 2013





*jawab salam dulu*

bila on Facebook , mesti ada je yang duk upload gambar banjir yang sedang melanda Kuantan dan Kemaman . tak kurang juga artikel artikel berkenaan keadaan semasa . Ya Allah , perasaan ni berbaur rasa . macam mana keadaan Chik Mie sekeluarga ? macam mana keadaan Chik sekeluarga ? Ya ALLAH permudahkanlah urusan mereka YaALLAH ! jauhkan mereka dari apa yang tidak di ingini . 

pagi tadi , terlihat post seorang sahabat di facebook . gambar gambar yang di upload nya membuat kan ana tertanya tanya seteruk itukah keadaan di Kemaman ? bagaimana keadaan penduduk di sana ? duduk kat kamsis ni , agak terbatas untuk tahu berita terbaru berkenaan keadaan sebenar . nak tengok berita jauh sekali . TV kat cafe . nak turun , perasaan malas tu memang wajib ada . nak tak nak , beli wifi kamsis , on internet , bukak artikel berkenaan banjir di Kemaman dan Kuantan 2013 . eh , nak baca jugak ? okay boleh click senarai artikel di bawah ni :


dan disini reupload pictures banjir di Kemaman .
















melalui gambar mungkin kita dah dapat tafsir dan bayang nasib mereka . berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul . kita yang tak mampu untuk menghulur bantuan , cubalah ringankan tangan berdoa untuk mereka . 




Subhanallah  !


gambar diluar masjid yang di luarnya air keruh tapi dalam masjid airnya tersangat jernih . Subhanallah !

No comments:

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...