Wednesday, March 13, 2013

kisah si A dan si B









A : Awak nak nikah tak ?

B : In Shaa ALLAH nak lah . kan sunnah Rasulullah .

A : Dah ada calon ?

B : Alhamdulillah dah . kan dah ditulis oleh ALLAH .

A : Siapa dia ?

B : In Shaa ALLAH dia adalah lelaki pilihan ALLAH .

A : Kenapa nak nikah dengan dia ?

B : In Shaa ALLAH memilih dia kerana ALLAH .

A : Bagaimana nanti nak jumpa ?

B : Yakin je . ALLAH punya cara yang tak pernah kita duga . Percaya je dengan ALLAH .

A : Laa , bila nak nikahnya ?

B : Hmm , ALLAH Maha Tahu bila waktu yang tepat dan terbaik .

A : Jadi kat mana jumpanya ?

B : Tenang . masih di bumi ALLAH . kalau tak di dunia ,  In Shaa ALLAH di syurga ALLAH .

A : Jadi ?

B : Serahkan pada ALLAH . Niatkan untuk menggapai redha-Nya je . In Shaa ALLAH bereh .




















Sunday, March 10, 2013

ana sakit :(

hai hai hai ! * lambai tangan*


lama betul tak coret something dalam diary online ni . almaklum laa sibuk and malas bergabung menjadi satu . satu sebab lagi , mungkin ana takde mood . tapi sejak minggu lepas , ana dah mula aktif balik dalam dunia blogger . mau tak nya , pening kepala duk cari blogskin yang dapat memuaskan hati . and see , my new blogskin yang dipinjam milik daripada nana azmi . *terima kasih comel * 


sedar tak sedar dah masuk minggu ke-13 LATIHAN PRAKTIKAL kat TMPahang . rasa rindu pulak poli . aishhh nak teriak laa !


urmm untuk minggu khas ni , ada tugas baru yang perlu diselesaikan .and ada something yang mungkin akan menyeronokkan sepanjang ana LI kat sini . minggu ni jugak , kemungkinan kami , pelajar praktikal seramai 11 orang bersama beberapa orang staff akan ke ROMPIN . jeng jeng jeng ! memang terbaik laa kan sebab ana pun belum pernah jejakkan kaki ke sana . alaa pergi ke sana pun sebab atas dasar kerja . tak kisah laa , dapat jugak tengok-tengok negeri orang kan ? 


seronok pulak layan fb , twitter and blog ni time 'bos' keluar atas alasan tertentu . so , apa lagi , memang enjoy laa even sekejap je pun , kan ? dan masa emas ni , akan dimanfaatkan sebaik mungkin dengan step pertama dimulakan dengan snap picture then masukkan dalam lappy . pastu , edit mana yang patut , kemudian upload dalam blg . haa punya ecxited sampaikan tak tertaip step seterusnya . main 'then' 'kemudian' 'pastu' je . punya laa kan semangat membara . haahahaa ni laa jadinya bila over happy sebab dapat curi-curi online. * jangan tiru erk*


jom usyar sikit apa gambar yang sempat ana snap . jom jom !







*borang yang belum dimasukkan ke dalam sistem data* ): tension:(



*yang baru siap* ):ciput je:(







Friday, March 8, 2013

kasih






" sesungguhnya orang-orang yang beriman dan beramal soleh , kelak Allah yang Maha Pemurah akan menanamkan dalam (hati) mereka rasa kasih sayang "
(surah Maryam ayat 96)


saat indah adalah saat hati mampu merasai kurniaan Allah yang Maha Penyayang . Dia yang menitiskan sakinah kepada pasangan yang berkasih sayang . 







perasaan yang hadir dalam diri setiap insani adalah fitrah yang dianugerahkan oleh Allah pada kita . atas izinNya , segalanya akan berlaku . hanya dengan kalimah " Kun Fayakun " . Subhanallah Maha Besar Allah yang menjadikan kita dengan kasih dan sayang .

perasaan yang suci , ingin saling menyayangi . ingin saling melengkapi . ingin dicintai . ingin dirindui . semua itu indah . memiliki insan yang kita sayang secara halal adalah salah satu nikmat bagi melengkapi rasa kekosongan hati . adanya pasangan , segalanya bagi kita sudah terisi ruang kasih dan sayang . 

dengan iman , layarilah bahtera kebahagiaan dengan berharap redha Allah . ikhlaskan diri dengan berharap magfirahNya . 












I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...