Tuesday, February 12, 2013

sweet 20th to me !

alhamdulillah genap sudah usiaku 20 tahun . macam tak percaya pun ada sebab rasa semalam baru je rasa main kejar-kejar dengan kawan-kawan . aishhh dah dewasa pun ana . 
terima kasih kepada sayang-sayang , teman-teman , kawan-kawan yang wish tak kira laa kat facebook or mesej . terharu sangat-sangat ! ana sayang korang semua ! *even korang tak baca entry ana ni*
semalam jugak ada laa hamba ALLAH yang sudi share kegembiraan sempena angka 2 ana ni . even tak dapat sambut dengan family and kawan-kawan tersayang . terima kasih sangat-sangat untuk kejutan semalam yee . 
gulahearty
adik ayue omey
adik sue omey
tak dapat nak ucap macam mana perasaan ni . tapi apa pun sayang sangat-sangat kamu bertiga !
untuk sue dan ayue , terima kasih untuk kek dan "bintang" comel . untuk abang , terima kasih untuk "stick junior" yang comel lagi gebu tu .
stick junior daripada gulahearty


a little star and stick junior :)

" tinggi laa pulak abg erk ??  "


teruskan pengembaraan dalam hidup :)










Saturday, February 9, 2013

harga sekeping hati


pesan pada diri ,

" jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi . pada insan yang tak mengerti . kerana , sekali kau memberi , selamanya dia di HATI . kerana , sekali kau dilukai , sampai bila-bila tetap kau ingati . "

pesan lagi pada diri ,

" hati-hati dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan YANG TAHU MENGHARGAI betapa tingginya nilai sekeping HATI . "

pesan pada diri lagi ,

" hati-hati dengan HATI . jangan bagi hati senang-senang je sebab kau akan kehilangan dalam masa yang singkat juga "


belajar untuk senyum bila orang menyakitimu . belajar untuk bangun ketika orang memusnahkan harapanmu dan belajar untuk kuat apabila orang telah menjatuhkanmu .




# saya bagi kepercayaan saya pada awak tapi awak tak hargai . saya bagi kasih sayang saya pada awak , tapi awak tak hargai . bila saya marah awak , awak cakap awak faham . bila saya merajuk , tak pernah pun awak pujuk sebab saya tahu , tu salah saya . saya tak kisah , tapi sekali awak janji  , saya pegang dengan janji awak . hingga satu masa dan saat awak sendiri yang tak mampu berdiri dengan janji awak , awak buat saya menangis . saya kecewa sangat .. #


mungkin saya lupa , saya terlalu berharap untuk selalu bahagia sehingga saya lupa , menangis adalah lumrah manusia .  terima kasih awak .. 



I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...