Wednesday, December 19, 2012

praktikal hari ketiga

hari ketiga praktikal memang agak memenatkan . penat sebab berdiri lama agaknya . mana tak nya , pagi pagi lagi En Ismail suruh kami call customers untuk memaklumkan mengenai free gift yang perlu mereka tuntut daripada pihak TM . and petang pula kami diberi peluang untuk on call lagi bersama customers . kali ni kami dikehendaki membuat Telemarketing . tugas ni pada mulanya agak susah sebab perlu komunikasi dan pengetahuan mengenai produk yang dilanggan oleh customers . susah sebab ana mana la tahu sangat bab streamyx , unifi bagai . tapi bila tengok rakan rakan lain yang mencuba , keyakinan untuk berkomunikasi dengan pelanggan and tu timbul . memang best even terpaksa dengar komen tu komen ni daripada pelanggan . apa yang penting , ana dapat pupuk sikap yakin pada diri and baiki cara berkomunikasi dengan pelanggan . bab kata Fizan , " bila kau da call , automatik kau akan bercakap " . 
setakat hari ni , agak memuaskan even first time agak kekok untuk menyesuaikan diri dengan keadaan baru . tapi bila dah masuk geng , riuh kami .
 
MIMI , SYIRA , FARHAH , NAD , ANIS , NORA , AZRI , FIZAN , YUSRI .. korang memang sporting . nak tag tak boleh sebab ni bukan macam FACEBOOK . even korang tak baca entry ana ni , ana still ingat korang , serius memang terbaik ! :D

giliran mimi and farhah . serius dorang buat kerja . :D


hah , tergagap gagap bercakap !


pengalaman megajar erti kehidupan :')


muka kepenatan kami :'(



3 comments:

shuhada aziz said...

praktikal ktner nie? cm best jew,hehe

GuLa HeArTy Life said...

praktikal kat TM :') alhamdulillah best jugak . kawan pun ramai .. hee ^^

shuhada aziz said...

gudluck n do the best..!! rindu kt anna,lme dh k0t xjumpe..

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...