Wednesday, December 19, 2012

praktikal hari ketiga

hari ketiga praktikal memang agak memenatkan . penat sebab berdiri lama agaknya . mana tak nya , pagi pagi lagi En Ismail suruh kami call customers untuk memaklumkan mengenai free gift yang perlu mereka tuntut daripada pihak TM . and petang pula kami diberi peluang untuk on call lagi bersama customers . kali ni kami dikehendaki membuat Telemarketing . tugas ni pada mulanya agak susah sebab perlu komunikasi dan pengetahuan mengenai produk yang dilanggan oleh customers . susah sebab ana mana la tahu sangat bab streamyx , unifi bagai . tapi bila tengok rakan rakan lain yang mencuba , keyakinan untuk berkomunikasi dengan pelanggan and tu timbul . memang best even terpaksa dengar komen tu komen ni daripada pelanggan . apa yang penting , ana dapat pupuk sikap yakin pada diri and baiki cara berkomunikasi dengan pelanggan . bab kata Fizan , " bila kau da call , automatik kau akan bercakap " . 
setakat hari ni , agak memuaskan even first time agak kekok untuk menyesuaikan diri dengan keadaan baru . tapi bila dah masuk geng , riuh kami .
 
MIMI , SYIRA , FARHAH , NAD , ANIS , NORA , AZRI , FIZAN , YUSRI .. korang memang sporting . nak tag tak boleh sebab ni bukan macam FACEBOOK . even korang tak baca entry ana ni , ana still ingat korang , serius memang terbaik ! :D

giliran mimi and farhah . serius dorang buat kerja . :D


hah , tergagap gagap bercakap !


pengalaman megajar erti kehidupan :')


muka kepenatan kami :'(



Tuesday, December 11, 2012

awang awang awang !


yeahh time untuk dia koya ! hahax , pape pun , picture ni nice laa :') jangan marah ehh , saya curi curi amek and edit sebaik mungkin . 
banyak lagi tapi cukup la satu ni ehh .. lain kali pulak , tu pun kalo awak benarkan saya up banyak banyak . hee .. 
okeh , masa untuk praktikal ! jaga diri taw . nakal  je , saya piat awak . serve you right .. haha . uhibbuka jiddan . ^^

" mencintai seseorang bererti kita terima baik buruknya , terima dirinya seadanya dan tidak cuba untuk mengubahnya mengikut kemahuan kita " 


Friday, December 7, 2012

RAHSIA WARNA


HAI GUYS ! oke kali ni ana nak buat entry berkaitan dengan warna . rata rata kita mesti ada favourite colour , right ? taw tak disebalik warna kesukaan kita ni , tersembunyi personaliti kita ? tak percaya ? hoho tak paksa pun . :D

punya la excited , pagi pagi lagi duk hadap lappy ni , skodeng web web yang sepatutnya . finally , i've found it ! jom sama sama check and see what our personality .oke , just click the colourful word that i have type . ^^





* CLICK JANGAN TAK CLICK! *

haa , ana pun ada warna kesukaan taw . HIJAU is my heart . hoho tak taw kenapa tapi memang ana suka sangat ngan warna tu . cantik and sejuk mata memandang . jom usyar personaliti ana . *hoho malu malu! *


HIJAU 
subur  suka pada kebahagiaan , tidak suka bergaduh atau bertekak , patuh pada pegangan agama , suka berhias , teguh pendirian hingga kadang kadang sakan kolot .

ohh no ! apa pun ada yang kena atas batang hidung ana and ada yang tak ada pada diri ana :)

ehh , tak lupa untuk gulahearty , AMEER STICK . hoho awesome nick name , right ? macam tuan dia la . :D


HITAM 
gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa sahaja . kamu pantang dicabar . tidak suka perubahan mendadak dalam hidup kamu . namun sekali kamu membuat keputusan , memang sukar untuk orang lain mengubahnya . kisah cinta kamu juga begitu mencabar dan perlukan banyak kesabaran jika inginkan hubungan itu berkekalan .belajarlah bertolak ansur sikit !
MERAH 
seorang yang comel dan disayangi ramai . kamu suka disayangi dan menyayangi .kamu juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda ' angin satu badan ' . teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang senang diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdamping dengan mereka .


ehh cam betul je yang gulahearty ni . 

urmm bila di tambah tolak darab bahagi dengan diri sendiri , secara tak langsung dapat nilai diri kita sendiri , kan ? jadi , untuk selebihnya , bergantung pada kita sendiri untuk menonjolkan kelebihan yang ada dalam diri . most then that , be yourself and be grateful with what we have .

salam sayang ..

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...