Tuesday, October 30, 2012

sem 3

NO. PENDAFTARAN:18DPM11F
KOD POLI:PTSS
KOD JABATAN:JP
PROGRAM:DPM
Bil.KOD KURSUSNAMA KURSUSHARI & TARIKH PEPERIKSAANMASA PEPERIKSAAN
1.PB304MARKETING MANAGEMENT: THEORIES AND PRACTICESTUESDAY, 20/11/20128:30 AM - 10:30 AM
2.PB601INVESTMENT MANAGEMENTWEDNESDAY, 21/11/20128:30 AM - 10:30 AM
3.PB603ORGANIZATIONAL BEHAVIOURTHRUSDAY, 22/11/20122:30 PM - 4:30 PM
4.PB303BANKING IN MALAYSIASATURDAY, 24/11/201211:15 AM - 1:15 PM
pejam celik pejam celik , dah nak akhir sem pun . ni membawa maksud yang exam untuk sem 3 pun dah tak lama la kan ? huhu cuak juga rasa ni . mana tak nya , tolak tambah darab bahagi , tinggal tak sampai 3 minggu pun lagi sebelum ana habiskan hari hari terakhir di PTSS ni . sem depan dah tak balik sini dah . transfer ke pahang :) hee , tak sabar rasanya . yela , nak timba pengalaman baru , mesti la tak sabar .
sebut je pasal EXAM , hati ni dup dap dup dap ! kenapa ? mana tak nya , study pun tak lagi . asyik layan facebook , twitter . huhu biasa la , study last minute lagi best . lain orang lain caranya :) 
urmm , exam start 20/11 until 24/11 just for 4 papers . alhamdulillah tak la sebanyak sem lepas (sem 2 ) , 6 paper , pulun sehabis mungkin . then sem ni , boleh la relax sikit sebab paper pun tak banyak . even 4 paper , but still kena struggled kan ? huhu
lepas ni , boleh la ucap dai dai untuk Perlis and hi kepada Pahang . 6 bulan mungkin satu jangka masa yang lama , insyaAllah akan bertemu kembali poli tersayang . 
akhir celoteh , ana harap kawan kawan yang bakal menempuh exam , all the best ! kepada rakan seperjuangan ,DBS3A , kenangan kita bukan stakat disini , insyaAllah next sem kita jumpa lagi . :)


Monday, October 1, 2012

kasih sayang ALLAH ..




TANDA-TANDA ALLAH SAYANG PADA KITA ..

diberi kesedihan .
dengan kesedihan itu kita akan sering menyebut namaNya ..

diberi kesakitan .
dengan kesakitan itu kita akan sentiasa memohon kesembuhan dariNya ..

diberi kesusahan .
dengan kesusahan itu kita akan menjadi redha ..

diberi kehilangan .
dengan kehilangan itu kita meminta yang terbaik dari Allah ..

diberi penderitaan .
kerana hanya jiwa yang menderita akan selalu dekat pada Allah ..

diberi kemiskinan .
kerana Allah mahu kita meminta kepadaNya ..

diberi kehinaan .
kerana Allah mahu kita mohon kemuliaan dariNya ..


oleh itu ,
jangan terlalu banyak ketawa ..
jangan terlalu banyak bersuka ria ..
kerana Allah akan jauh dari kita ..


*notakaki : Allah bagi kita PENDERITAAN sebab Allah nak kita rasa apa maksud sebenarnya KEHIDUPAN jika tersalah mengambil langkah .. Allah nak kita rasa hebat diatas .. Allah nak kita rasa merendah diri dibawah .. Allah nak kita YAKIN padaNya yang Allah tak kan biarkan kita KESEORANGAN .. *





GADIS YANG SOLEHAH , MALUNYA MENGATASI  PERAWAN ..
BERANINYA MENGATASI PAHLAWAN ..
CINTANYA BUKAN GAMBARAN ..
RINDUNYA BUKAN PADA PERTEMUAN ..
TAPI ,
HATINYA TERSIRAT TAKWA DAN KEIMANAN ..

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...