Tuesday, July 31, 2012

SWEET 19 , AWAK !



ALLAH selamatkan kamu 
ALLAH selamatkan kamu
ALLAH selamatkan MOHD AMEER SAFRIE BIN KAMAL
...............

SELAMAT HARI LAHIR KEPADA GULAGULAHEARTY ,
MOHD AMEER SAFRIE BIN KAMAL !

dah tua pun . 19 tahun , bermaksud awak dah jalani kehidupan awak selama ni . sekejap je kan ? rasa baru semalam tengok dunia . dengan tangisan yang menggembirakan ibu awak . kedengaran sayup-sayup azan yang dilafazkan oleh abah awak , kan .. :)

moga hari-hari yang bakal dilalui oleh awak , sentiasa diiringan dengan rahmat , kasih sayang dan cintaNYA .
jadi hamba yang taat kepadaNYA.
jadi umat yang sentiasa ingat akan rasulnya .
 jadi anak yang soleh kepada kedua ibubapa .
jadi abang yang penyayang kepada adik-adik .
jadi sahabat yang membantu kepada sahabat-sahabatmu .
jadi insan yang dihormati oleh orang lain .
AAMIIN ..

*bila dapat makan nasi minyak awak ? hehehe*

MAY ALLAH BLESS YOU , MOHD AMEER SAFRIE BIN KAMAL ..

*uhibbuka jiddan* 



Monday, July 30, 2012

Malas nya.........

Salam,,hai,,,,,
Ini semua adalah gara2 Anna lah ni sampai along kena tulis entry kt sini...hahahahhaaaa
Kena paksa ekpon....
Susah betul bila dapat org yg mcm Anna ni.....
hahahahahaahahahaaaa

Alah,,,betul jgk tindakan Anna 2...Along pun rasa dah lama x tulis apa2 dalam blog Anna ni.....
Bukan x nk tulis syg tapi apakan daya,,,,tgn along ni....
Rasa malas sngt2.......
Kalau kena urut mesti gagah molek tgn along ni...
Hehehehehehehhehe
*Kawan2 dalam rumah along.........

Apa erk yg along nak ceritakan dalam blog Anna ni.....
Ermmmmm,,,,hahahahahaha
Along cerita dari semalam sampai lah waktu sekarang...
Boleh ye para2 readers sekalian........

Semalam sebenarnya along nak buat2 merajuk sebab Anna ni buat hati along terasa dgn sikap dia...
Along geram dgn sikap anna ni....
Hahahahaha
Org2 tua cakap:::
MARAH2 SAYANG .......

Mesej pun balas mcm x nk balas je Anna ea termasuk lah along sekali....
Along ingt terus jew nak tidow....
Geram jgk along.......
Kalau boleh nk jew terus tidow,,abis cerita......
Hehehehehehehehee
*Hensem bai...hahahahahahha

Ermmmm,,,marah punya marah along pun tnya ada berapa org dalam bilik Anna.....
Anna pun jawab Anna sorg jew lam bilik...
Tapi marah along sekejap jew sbb Anna col along dgn keadaan yg memalukan...
Anna nangis lah...
Arggggghhhhhh,,,,Xmalu ea nngis dpn Along...
Hahahahahahahaha

Awk ni mmg x malu lah...
Boleh bila along tnya,,,
Anna ni nangis kew????
Boleh yew jawab x...Hahahahaha
Biar hidung dah berair pun......Sedih jew along tgk...
Hiba hati ea......
Along pun terus x marah dia dah....
Siap2 sembng2 agy untuk bagi Anna happpy......

Pastu untuk memujuk agy Hati Anna yg tgh lara owww,,,,
Along ajak Anna bukak skype........
Wah,,,kita org nak skype...hahahahahahhaha

Line pulak yg buat masalah.....Sedih jgk lah pada mula2 nya....Along dan Anna mengeluh jgn dikata r.....
Hahahahahahahaa
X thu lah knpa,,,,tetiba jew line dapat dan kita org pun skype...
Wah,,,malu betul tgk muka masing2....

Anna dgn tudung nya,,,,,,
Baju hijau nya,,,,
Selimut hijau nya,,,,
Ank patung nya,,,,

*Muka x bermaya jew ni....

Hiiiiiii,,awk ni mmg suka hijau lah....
Terlebih suka.........
Hahahahahahahahaa

Kita org skype sampai lah kita org terus tertidow...
hahahahahahaha
Sampai sahur pun along x bgn....
Anna dah kejut kan along tapi along mmg betul2 x larat semalam smpai kn sahur pun terasa berat jew
badan untuk bangun....

Walau mcm mana pun terima kasih T sebab kejut kan Abg untuk bgn sahur pagi xdi....
Ok lah,,along rasa dah xde pape untuk along cakap kan ......
Sekian,,along sudahi artikel along pada kali ini dgn 
lafaz bismilahirohmanirohim.......
SEKIAN,,TERIMA KASIH

Mohd Ameer Safrie Bin Kamal
vs
Nur Farhana Izzati Binti Zakaria


Wednesday, July 18, 2012

GANJARAN RAMADHAN












alhamdulillah bulan yang dinanti akan kunjung tiba . bulan yang penuh dengan rahmat , syafaat , pengampunan , RAMADHAN AL-MUBARAK . masih berbaki 1 hari kita sebagai umat islam berada dalam bulan SYA'BAN dan insyaAllah jika diberi kesempatan , panjang umur , kita akan bertemu dengan RAMADHAN . dan perlu di ingat dalam masa ini , macam-macam boleh berlaku . sama-sama kita berdoa agar kita masih lagi bernafas dalam penantian menyambutnya .

dah baca apa yang dicoret dalam gambar diatas ? kalau dah , alhamdulillah , sekurangnya dapat menambahkan semangat kita dalam mengakhiri penantian ini . betapa mulianya bulan RAMADHAN , begitu banyaknya kelebihan yang kita akan peroleh . untuk diri ana sendiri , tak sabar rasanya untuk puasa . apa-apa pun niat kita yang betul adalah KERANA ALLAH TAALA . ingat tu !

huhu sekali lagi puasa tanpa family di sisi . bukan sekali la , mungkin sejak ana belajar berjauhan daripada family hampir 7 tahun tapi puasa kali ni benar-benar buat ana sayu . sebab apa ? sebab 2 hari ja dapat puasa dengan family dan sekali ja dapat sahur sama-sama family . urmm mungkin ada yang senasib ana dan mungkin juga ada yang tak berpeluang langsung untuk bersama-sama family sepanjang RAMADHAN ni kan ? apa-apa pun , RAMADHAN tetap kita sambut dengan harapan ini bukan RAMADHAN terakhir kita . yukkkk sama-sama menadah tangan memohon kepadaNYA . 

akhir bicara , ana nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN . kepada sesiapa yang boleh puasa , jangan buat-buat tak boleh . heheh . semoga rahmat ALLAH melimpah sepanjang kita menjalani ibadah ini , aamiin .




Sunday, July 15, 2012

indah kata




seseorang yang sentiasa TERSENYUM RIANG dihadapanmu , ketahuilah dia sering MENYAPU AIR MATANYA tatkala sendirian .

seseorang yang sentiasa MENYUNTIK KATA-KATA SEMANGAT dan PERANGSANG kepadamu , ketahuilah tatkala itu dia sedang menyulam hatinya yang RETAK SERIBU .

seseorang yang sentiasa KELIHATAN KUAT dihadapanmu , ketahuilah dialah yang sentiasa MENGADU LEMAH dihadapan Penciptanya .

seseorang yang KETAWANYA menceriakan harimu , ketahuilah tatkala itu dia sedang MEMBALUT LUKA di dadanya .

p/s : Dia sentiasa cuba untuk BANGKIT , cuba untuk KUAT , cuba untuk KEMBALI , cuba untuk TABAH dan yang pasti dia MAMPU untuk kembali GEMBIRA DAN BAHAGIA seperti insan lain .








celoteh itu ini




hai readers sekalian . apa khabar ? harap-harap anda yang membaca entry ana ni , sihat-sihat dan suka ria semua . malam ni terasa ringan jejari debab ni untuk menaip berpatah-patah perkataan dalam diari online ni . 

pejam celik pejam celik , dah pun 4 hari ana berada di poli . seronok ? tak la terasa sangat , apa yang ana rindukan , FAMILY ! dah besar macam ni pun perangai macam budak-budak lagi , huhu . walaupun dah belajar berjauhan daripada family hampir 7 tahun tapi perasaan nak berada dekat dengan family tak pernah suram , malah makin menyala ! tempoh 7 tahun mungkin agak lama tapi ana memang tak betah duduk jauh , apatah lagi , dari TIMUR-UTARA . tak faham ? okeh , ana anak jati TERENGGANU . mohon ulangan sekali lagi , TERENGGANU , hehe . dari negeri keropok lekor , tukar angin ke negeri INDERA KAYANGAN . ala , bukan jauh sangat kan ? tapi bagi ana , cukup-cukup jauh ! biar la nak kata apa , sememangnya ana gadis manja ! 

okey , habis disitu saja kisah ana gadis manja .

adoi , esok kelas dah mula . kenapa la awal sangat , tak habis enjoy lagi ni . almaklum la , orang lain dapat cuti 2 bulan , kita cuti 2 minggu . sabo ja la wahai hati yang bersalut kapas !  huhu

perasaan ni dah bercampur-baur . RINDU ! rindu semuanya . aihh , handphone pula tak berbunyi . mana la menghilang semua kesayangan ana ni ? tak kan la semuanya sibuk . takpe la , biarkan telefon tu macam tu . nanti bernada la telefon tu wahai ana uittt . 

yeahh , dah agak malas nak taip panjang-panjang sebab tak ada siapa-siapa pun yang sudi baca celoteh ana ni . hingga bertemu lagi dalam celoteh seterusnya . sekian assalamualaikum .


Thursday, July 12, 2012

WANITA CANTIK







disini ana nak kongsi sedikit apa yang ana baca . something yang menarik , dan ana harap kita dapat hayati terutama kaum Hawa yang bergelar muslimah :) sesungguhnya yang baik itu datangnya dari ALLAH SWT dan yang kurang itu datangnya daripada manusia yakni diri kita sendiri . semoga apa yang memberi manfaat sama-sama kita ambil dan amalkan . 

WANITA CANTIK IALAH :

1) melukis kekuatan melalui masalah
2)tersenyum saat tertekan
3)tertawa saat hati sedang menangis
4)tabah di saat terhina
5)mempersona kerana memaafkan
6)bertambah kuat dalam doa dan pengharapan Ilahi






FIRST DAY AT POLITEKNIK ~SEM 3~






alhamdulillah selamat sudah sampai ke destinasi yang hendak dituju .
WELCOME BACK FARHANA TO PTSS ! 
yeahh , now i'm here , at PTSS !
and now , i realize that my journey as a student will be continued . insyaALLAH that's will be better than the past semester and for this semester , i need to try hard as i can ! ~BELIEVE ON YOURSELF FARHANA!~

Like past semester , i'm not alone here . mean that , i not lonely in my own room . my new roomates , SYAMIMI , AZILA and FINEY .. they will accompany me and more than that , they are my classmates ! cannot wait for RAMADHAN AL-MUBARRAK for this year . although without family by my side , but as my friends , they will be a part of my family here . not them only , but all my friends . love you all guys !



Tuesday, July 10, 2012

cuti terakhir


 
 
alhamdulillah masa yang ada ni , ana nak manfaatkan sepenuhnya . kali ni nak buat entry sebelum melangkah keluar daripada villa tersayang ni . bukan untuk melarikan diri tetapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan . 

cuti 2 minggu , tak banyak sangat yang sempat dilakukan . tapi cuti kali ni agak menyeronokkan . heheh kalau nak tau , baca entry ni http://gulaheartylife.blogspot.com/ . then cuti kali ni , tertunai juga hajat ana untuk pergi ke sekolah . tujuan utama untuk ambil sijil SPM 2010 . nasib baik tak bersarang sijil dalam simpanan almari sekolah tu , huhu . apa yang menggembirakan , dapat jumpa cikgu-cikgu , adik-adik and tengok kawasan sekolah . memang terbaik la SMK Seri Serating ! thumbs up ! muachhhh !!!

terima kasih kepada mummy tersayang , Teacher Tengku atas kesudian beliau menerima kedatangan kami ke sekolah . tak sia-sia sebab dapat sedikit nasihat . hai , semuanya pasal cinta . heheeh .. tak lupa kepada cikgu Habsah yang berkongsi pengalaman sewaktu belajar dan sedikit maklumat berkaiatan dengannya serta kata-kata dorongan cikgu . kepada Cikgu Yusof , maaf sebab tak dapat buka kedai kopi lama-lama , heheh . sayangnya , tak dapat jumpa Cikgu Tajuddin . urmm lain kali , ada jodoh , jumpa lagi cikgu-cikgu SMK Seri Serating , insyaAllah amiin . :)

dan esok adalah hari terakhir ana di rumah . sayu pula hati . kawan-kawan di PTSS , kita bakal bersua lagi dan akan meneruskan perjuangan kita kembali . PTSS , i'm coming ! 

 



Monday, July 2, 2012

SAYANG AWAK ERAT ERAT !










sampai juga ameer ke rumah ana :) first at all , terima kasih khas untuk gula-II hati yang penat dari jauh , bawa motor 160km/j . kan kan kan ? cakap dah insaf , tamo laju-II tapi still lagi buat kan ? ni yang nak bebel satu bakul ni . ishhh !

pukul 12 lebih , ameer call 

"T ada kat mana ? "
"ada kat umah tok . kenapa ?"
"bila nak balik "
"kenapa"
"umah tok kat mana ?"
"kat dungun la. kenapa?"
 "balik awal sikit . boleh ?"
"kenapa????"
"abang ada kat dungun ....."
"hahhhh ?? biar betul !"
"betul la ni . nak balik bila?"
"tak tau la. petang kot .."
"balik awal laa . nak pergi umah ni"
"pagi tadi bagitahu tak jadi . ni kenapa tiba-II?? "
"alaa balik je la ."
"tak tau balik bila . nanti T mesej . bereh ? "
"okeh"

lebih kurang camtu la perbualan telefon kami . dalam hati dah mula dup dap dup dap dan dalam masa yang sama , happy tak terkata ! alhamdulillah .

kesian ameer , hampir 2 jam lebih kot tunggu . untuk ringkasan kepada cerita ni , ana kena short cut . heheh
okeh , dalam jam 4 petang kot , kami bersua . alhamdulillah ameer jejak juga tanah rumah ana . 
yang seronoknya , ana biarkan dia sembang-II ngan mokma and ayah .
ana tak buat apa-II , just tengok siaran kat kaca televisyen . tak sempat pun nak sembang-II . 

tak sampai 1 jam agaknya , ameer bersama 3 orang hulubalangnya meminta diri untuk pulang . memandangkan cuaca yang agak kurang baik , biar la mereka pulang . bimbang pula hati ana ni , heheh .

sokey la , sekurangnya gula-II hati da mai umah . terima kasih ucux :D
lain kali mai lagi taw , heheh ..




 






I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...