Wednesday, June 6, 2012

♥˚ CIRI-CIRI CALON IMAMKU ♥˚









wah gatai bebeno ye ana nih ? ishh tade laa , mana ada ! hehee

okeh , nak tanya , penah tak readers , tak kira laa yang single or couple terfikirkan ciri-ciri bakal imam kepada diri anda dan anak-anak anda kelak ? insyaAllah . mesti penah kan ? agak-agak ada sama tak dengan yang kat atas tuh ? kalo sama , alhamdulillah moga berbahagialah kalian . bukan ana nak rendahkan mana-mana lelaki yang tak seperti dalam list kat atas nih . langsung tade niat taw . yakinlah , kalo anda lelaki , semestinya anda inginkan yang terbaik daripada pasangan anda . dan atas dorongan inilah , anda akan berubah , kan ? moga dipermudahkan , AMIIN .

calon untuk wanita tade ke ? maaf , tak sempat nak cari sebab excited sangat nak buat etry kali nih . ni pun ana jumpa dalam FACEBOOK then save this image then masukkan dalam diari maya nih . terasa over excited la pulak . ini tak bermakna ana gatai . ^__^

oke , jujur ana nak luahkan kat sini , ana penah terfikirkan ciri-ciri cam yang kat atas tuh . yela , umur pun dah 19 tahun , so mau tak mau terfikir la juga kan ? dalam bab nih tak nak laa over sebab kalo nak fikir pun , terlalu banyak . tanggungjawab tuh tanggungjawab nih . dah cukup bersedia ke ? lagipun ana masih belajar dan perlu tunaikan harapan family . tapi tak semestinya soal jodoh perlu tolak ketepi kan ? soal nih , ana berserah dan doa moga apa yang baik sentiasa diberi petunjuk olehNYA . 

konklusinya , tamo gatai-gatai lagi . hehe boleh caya ke ? adoyai , terserah pada kalian . :)
kepada kawan-kawan ana yang dah tak sabar nak dirikan masjid dan ikut sunnah RASULULLAH SAW , jadilah yang terbaik untuk pasangan masing-masing .





*seronok tengok kakak-II and abang-II yang dah sampai seru ~diijab kabul~*


No comments:

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...