Tuesday, June 26, 2012

♫ E . X . A . M ♫






dup dap dup dap dup dap 
esok exam ! adoy macam tak percaya laa . tapi yang kenyataannya , ESOK EXAM !
insyaALLAH ana akan cuba lakukan yang terbaik dan semampu mungkin .

PRINCIPLE OF MARKETING , please been nice to me .  hopefully i can achieve what i was dream , AMIINN . :)




Friday, June 22, 2012

♫S . E . P . I♫




S . E . P . I



camni la ana sekarang ni . sepi sepi sepi . nasib baik la kawan-kawan ana ada . mereka la yang serikan 2 3 malam tanpa dia . terima kasih  lynn , mimiey and ain ! mereka nih kalo bergabung , boleh meletup bilik 4.1 . mana taknya , ishhh malas la cerita banyak . nih rahsia antara kami je :) lop lop you kawan ! muachhhachaa 



huhu awat nih ? sodeh oden . fon ana da tak berfungsi ke apa nih ? dok aihh , alhamdulillah masih elok cuma tak tau apa masalahnya . rosak kat dalam kot . tak pun sound rosak untuk seketika waktu . aihhh bila la fon nih nak kembali ceria dengan nada dering yang sodap didengar nih ? menunggu dan terus menunggu . entah sampai bila pun ana tak taw . no komen . tunggu si dia dah sejuk , baru la fon nih ding dong kot . huhu awak ohh awak , lama betul saya tunggu mesej dari awak tapi tak da pun . :(



hah . kadang sampai tertidur ana tunggu mesej dari dia . tak pe la , dia pun mungkin cmni kot kan ?


kata-kata motivasi untuk ana . ana tak bersendirian . kan ? :)


my own capture . mood ; koya :D





Tuesday, June 12, 2012

♫ LOP LOP YOU ♫






kat mana-II kawan , teman atau sahabat sememangnya penting kan ? okeh , kali nih ana malas tulis panjang-II , ana nak tunjuk je muka-II cute , lawa , comel kawan-II ana :)

jom intai jom :)



ana , mimi , ain , hana

*dewan HARUM MANIS PTSS , sempena PERTANDINGAN SILAT SENI SEKOLAH PERINGKAT KEBANGSAAN*

                                                

mimi , ana , ain

*snap pada hari konvokesyen PTSS*





syaza , ana , ummu

*snap lepas abes kelas . destinasi seterusnya adalah ATM*



syaza , pija , finey , ana

*first day polibriged*


mimi , ain , ana , ummu , syaza , lynn

*with our PA , PUAN FARIZAH*


ana ,  syada , syaza , umi ,syai , mimi , ain , ogy

*sambut birthday ummu kat ... KFC ARAU*


suhana hassan

*si udax pipi tomey .. out out with you*


gegurls DBS2A 


sweet memory at PTSS


lop lop you alls !



okeh , dah tengok semua picture kat atas tuh ? 
kami dah macam satu family yang besar . seronok dapat kenal anda semua ! pasti kenangan yang tercipta ini akan ana kenang .

CREDIT FRIENDSHIP FOR YOU ALLS !








Wednesday, June 6, 2012

♥˚ CIRI-CIRI CALON IMAMKU ♥˚









wah gatai bebeno ye ana nih ? ishh tade laa , mana ada ! hehee

okeh , nak tanya , penah tak readers , tak kira laa yang single or couple terfikirkan ciri-ciri bakal imam kepada diri anda dan anak-anak anda kelak ? insyaAllah . mesti penah kan ? agak-agak ada sama tak dengan yang kat atas tuh ? kalo sama , alhamdulillah moga berbahagialah kalian . bukan ana nak rendahkan mana-mana lelaki yang tak seperti dalam list kat atas nih . langsung tade niat taw . yakinlah , kalo anda lelaki , semestinya anda inginkan yang terbaik daripada pasangan anda . dan atas dorongan inilah , anda akan berubah , kan ? moga dipermudahkan , AMIIN .

calon untuk wanita tade ke ? maaf , tak sempat nak cari sebab excited sangat nak buat etry kali nih . ni pun ana jumpa dalam FACEBOOK then save this image then masukkan dalam diari maya nih . terasa over excited la pulak . ini tak bermakna ana gatai . ^__^

oke , jujur ana nak luahkan kat sini , ana penah terfikirkan ciri-ciri cam yang kat atas tuh . yela , umur pun dah 19 tahun , so mau tak mau terfikir la juga kan ? dalam bab nih tak nak laa over sebab kalo nak fikir pun , terlalu banyak . tanggungjawab tuh tanggungjawab nih . dah cukup bersedia ke ? lagipun ana masih belajar dan perlu tunaikan harapan family . tapi tak semestinya soal jodoh perlu tolak ketepi kan ? soal nih , ana berserah dan doa moga apa yang baik sentiasa diberi petunjuk olehNYA . 

konklusinya , tamo gatai-gatai lagi . hehe boleh caya ke ? adoyai , terserah pada kalian . :)
kepada kawan-kawan ana yang dah tak sabar nak dirikan masjid dan ikut sunnah RASULULLAH SAW , jadilah yang terbaik untuk pasangan masing-masing .





*seronok tengok kakak-II and abang-II yang dah sampai seru ~diijab kabul~*


Monday, June 4, 2012

✿K . E . C . E . W . A✿






senyum ketika kecewa . tak mudah tapi tak mustahil kan ? ^__^



satu dalam sejuta . 



lebih baik bersendirian . find the missing peace .

JANGAN LUPA !
SETIAP MASALAH ADA JALAN PENYELESAIANNYA .
BERUSAHALAH MENCARINYA !


be strong , FARHANA !


tidak ada yang mustahil dengan pertolongan dariNYA . ^__^


lets do it !

*apa yang bermanfaat , elok dikongsi dan sama-II amalkan*

ana taw ana tak laa baik sangat tapi ana taw ana boleh jadi baik . AMIIN 

# BE STRONG, NUR FARHANA IZZATI BINTI ZAKARIA #





I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...