Tuesday, May 22, 2012

♥ABAH♥







disebabkan beberapa alasan yang boleh diterima akal , akhirnya dapat juga ana on blog sendiri and melatih jemari debab ni menari diatas keypad lappy nih ~alhamdulillah~

actually ana nak buat entry tentang keistimewaan bulan REJAB , tapi memandangkan masa tak mengizinkan , tak dapat la ana teruskan niat tersebut .. la tahzan , insyaAllah dilain kesempatan ana akan masukkan entry tu ye :)

2205 , tarikh yang mungkin tak membawa erti pada readers tapi ia sangat bermakna bagi ana ..
kenapa ???
hari lahir ana ke ? ishh tak laa ..
nak tau ke ?? okeh teruskan membaca ^__^


tetibe je ingatan ni melayang pada memori lalu .. alangkah seronoknya kalau masa ni dapat diputar kembali ..
ana rindukan arwah abah !
cukup 12 tahun arwah abah meninggalkan ana , adik-II , keluarga dan apa yang penting , umi ..
setiap detik yang berlalu terasa begitu pantas hinggakan ingin diimbas terasa sudah jauh meninggalkan kita ..
tapi kenangan tetap masih utuh dalam ingatan !
mungkin tak banyak tapi cukup sekadar membuatkan hati ni rindu ..

rindu pada senyuman ,
rindu pada belaian ,
rindu pada kasih sayang ,
rindu pada kucupan kasih ,
rindu pada tutur kata,
rindu pada renungan ,
rindu pada raut wajah ,
dan yang paling ana rindu ..
panggilan abah untuk seorang lelaki yang bergelar ayah kepada ana ..

seronok dengar kawan-II sebut ayah , papa , daddy , waliQ , abah ..
masa tuh , just mampu senyum dan tumpang gembira ..
dalam hati ? berdoa , moga YANG DIATAS kuatkan hati ..
tanpa seorang ayah , tak semestinya kita lemah ..
sedangkan junjungan kita , Nabi Muhammad SAW sendiri kehilangan bapanya ketika masih dalam kandungan .. untung ana , diberi kesempatan melihat raut wajah arwah abah ..

walau apa pun , hidup tanpa dugaan , tak memberi kita kekuatan , tak mengajar kita ketabahan , tak terasa nikmatnya .. oleh demikian belajarlah menerima sesuatu walau ia sepahit hempedu ..

apa-II pun , abah adalah lelaki paling ana sayang !
dan terbaik !!
alFatihah untuk arwah ..


" setiap yang hidup pasti akan mati "
bagi kita yang masih diberi kesempatan untuk melihat dunia yang fana ini ,
bersyukurlah !
mungkin hari ini Allah bagi kita kesenangan , tapi esok lusa siapa yang tahu ?

~5 perkara ~

sihat sebelum sakit ,
muda sebelum tua ,
kaya sebelum miskin ,
lapang sebelum sempit ,
hidup sebelum mati ..

"sayangi dan hargailah insan yang bergelar AYAH .."







No comments:

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...