Monday, April 30, 2012

(¯`♥◕UMI♥ABAH♥´¯)





♥P . A . R . E . N . T . S♥

 YA ALLAH ,
rindu sangat-II umi and tak lupa arwah abah ..
rindu nak tengok raut wajah kedua orang tua ana ..
rindu nak dengar suara mereka ..
rindu nak cium tangan mereka ..
rindu pada kucupan kasih sayang mereka ..
rindu pada renungan cinta mereka ..
rindu pada perhatian mereka ..
rindu pada segalanya , tentang UMI & ABAH !


kalo dulu , bila buat something yang salah pada pandangan UMI & ABAH adalah satu perkara normal ..
time tuh kanak-II riang , yang sememangnya memerlukan perhatian yag lebih ..
memang seronok sangat-II masa zaman kecik-II ..
nak tuh dapat , nak nih dapat ..
bila besar sikit , hantar pegi sekolah ..
nangis , hentak kaki tamo pegi sekolah ..
bukan apa , tak best , tak ley main-II , kena belajar tu , belajar nih .. BOSAN !
tapi UMI & ABAH pujuk ..
pegi sekolah , dapat duit ~nih yang suka sangat nih !heheh~
" pegi sekolah , belajar .. cari kawan , bukan cari lawan .. dengar cakap cikgu .. belajar rajin-II , bagi tumpuan , jangan main-II .. "
huhu nasihat daripada UMI & ABAH kepada anaknya yang comel + cute (sewaktu kecil dulu-II)
bukan ana je , anak-II yang lain pun sama :)
betapa tulusnya kasih sayang orang tuaku ..♥

tuh masa kecik-II ,
bila da besar ..
" duk kat negeri orang , pandai-II jaga diri .. solat jangan tinggal .. makan minum sendiri .. jangan gatal-II "
hehehe pesanan yang last tuh memang best ..

nanti bila kawen , ada lagi ..
tapi tak dapat nak list kat sini .. hehe

♥makin rindu pada kalian !♥



*al-Fatihah untuk arwah abah .. moga arwah abah ditempatkan dikalangan para solihin , amin*


‎: DOA UNTUK IBU BAPA ::



Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindah
lah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..



No comments:

I'M BACK

hampir setahun tinggalkan dunia blog and now i'm back. dalam tempoh ni, macam-macam berlaku, ada pahit ada manis yang sem...